Той добави, че от началото на войната в ЕС са били

...
Той добави, че от началото на войната в ЕС са били
Коментари Харесай

Водят 230 разследвания за нарушаване на санкциите срещу Русия в ЕС

Той добави, че от началото на войната в Европейски Съюз са били запорирани 24,3 милиарда евро, собственост на включените в санкционните описи. По неговите думи продължава разискването по какъв начин към 200 милиарда евро на Руската централна банка в Европейски Съюз да бъдат употребявани, с цел да се получи облага и тя да бъде ориентирана в интерес на Украйна.

 

Рейндерс заяви, че европейските министри на правораздаването са постигнали единодушие за общ подход при използването на наложените санкции. Обявяването на нарушаването на глобите за " европейско закононарушение " ще значи, че сходни дейности и опитите за заобикалянето на глобите ще бъдат наказвани по подобен метод в Европейски Съюз, разясни той.

 

Това ще разреши да се отнема запорирано имущество при осъществяването на такова закононарушение, уточни еврокомисарят. Рейндерс изрази очакване тези законови промени да бъдат в действие от идната година и означи, че договарянията с Европейския парламент по този въпрос още не са почнали, написа Българска телеграфна агенция.

 

Еврокомисарят заяви, че е предложил на украинската прокуратура ЕС да помогне в следствието на случая с Каховската Водноелектрическа централа. Той добави, че Европейски Съюз ще спомага за следствие на този въпрос и от Международния углавен съд.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР